Vormingsaanbod CTO KU LeuvenHet Centrum voor Taal en Onderwijs van de KU Leuven heeft ook dit schooljaar een uitgebreid vormingsaanbod voor NT2-docenten en voor leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs.


Het Centrum voor Taal en Onderwijs van de KU Leuven biedt scholen en organisaties ondersteuning op het vlak van taalonderwijs en taalbeleid in een meertalige context. Vragen die het centrum met onderzoek probeert te beantwoorden en waarrond het ondersteuning biedt, zijn o.a.: Hoe zorg je voor zoveel mogelijk talige kansen bij leerders? Hoe ga je om met meertaligheid? Hoe differentieer je best?

Het vormingsteam van het Centrum voor Taal en Onderwijs heeft intussen een aanbod van niet minder dan 125 vormingen ontwikkeld. Vorming wordt zowel op vaste data in Leuven als op aanvraag (bv. voor een pedagogische studiedag) georganiseerd. Daarnaast snijdt het centrum ook trajecten, workshops of consulten volledig op maat van een school, kinderdagverblijf, gemeente of andere organisatie.

Een greep uit de vormingen die binnenkort in Leuven aangeboden worden:

  • Aandacht voor behoeften en rollen in de NT2-klas (voor NT2-docenten)
  • Taalbeleid: wat en hoe? (zowel voor basisonderwijs als secundair onderwijs)
  • Eerste hulp bij anderstalige nieuwkomers in het basisonderwijs
  • Taalbeleidsexpert basisonderwijs
  • Een krachtige leeromgeving in de praktijk: basisprincipes (kleuteronderwijs)
  • Haal meer uit je NT2-les. Een win-win voor cursisten én lesgevers (voor NT2-docenten)

Het volledige vormingsaanbod is via onderstaande website te bekijken.


Meer info bij Mie Sterckx (tel. 016 32 53 58 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: http://www.cteno.be/www_cteno/index.php?idWp=181

Meer info: www.cteno.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.