De muren spreken - I muri parlanoUpdate: vandaag en morgen laatste dagen in het Istituto Italiano di Cultura in Brussel

Vraag 55 mensen met een bijzondere band met Italië om één woord. Laat 55 kalligrafen elk een woord vormgeven. En laat ze elk woord op een Italiaanse muur zetten. Het resultaat? I muri parlano. De muren spreken. Een boek en een tentoonstelling over de kracht van taal, de ruwe schoonheid van een muur en de stille schoonheid van kalligrafie. Van 18 tot 24 september 2015 in Antwerpen. In oktober in Brussel.


I muri parlano
"De muren spreken / I muri parlano" is een project van tekstschrijver en vertaler Joris Wouters (Antwerpen) in samenwerking met kalligrafe Joke van den Brandt, vzw Kalligrafia (Vlaamse vereniging ter bevordering van de kalligrafie), de Belgisch-Italiaanse cineast en docent Emiliano Biagio Manzillo en Dante Alighieri Antwerpen en met de steun van het Istituto Italiano di Cultura (Brussel), de Fondazione Italo Zetti (Milaan), Het Schrijf Bedrijf (Antwerpen) en Enoteca Savini (Antwerpen).

De tentoonstelling loopt van 18 tot 24 september 2015 in Antwerpen en van 21 tot 30 oktober 2015 in Brussel. Aan de expo in Antwerpen zijn op verschillende dagen extra events gekoppeld: poëzie, muziek en op zondagavond een gesprek met literair vertaler Frans Denissen.

Het boek "De muren spreken" (144 blz.) bevat 55 kalligraffiti met 55 bijbehorende teksten en drie inleidingen. De uitgave is drietalig (Nederlands, Italiaans en Engels). Het boek is verkrijgbaar vanaf 18 september.

De woordengevers waren naast de Italianen o.a. Robbe De Hert, Frans Denissen, Luc Devoldere, Leen Huet, Henri-Floris Jespers, Patrick Lateur, Ilja Leonard Pfeijffer, Ine Roox en Hedwig Zeedijk.

De kalligraffiti zijn o.a. van Nathalie Beelprez, Massimo Polello, Thomas Laudy, Denise Lach, Greet Lembregts, Andreas Schenk, Joke van den Brandt en Andrea Wunderlich.


Meer info: www.words-and-walls.be

Meer info: www.kalligrafia.be

Meer info: www.ladantedianversa.blogspot.be

Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=521TuQMrFN4

Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=mbArqokYQ5w

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.