Termen en begrippen uit de Nederlandse spraakkunst (cursus)Wat in de ene spraakkunst een bijwoord is, is in de andere een bijvoeglijk naamwoord. Wat de een gezegde noemt, is voor de ander slechts het naamwoordelijk deel van het naamwoordelijk gezegde of predicaatsnomen. Zit u ook al eens met de handen in de haren?

Wie een grondige kennis van de Nederlandse spraakkunst nodig heeft, kan in oktober 2015 een tweedaagse cursus volgen met Johan De Schryver, KU Leuven-docent en voormalig redacteur van de Algemene Nederlandse Spraakkunst (ANS).


Op dinsdag 20 en maandag 26 oktober 2015, telkens van 9u30 tot 16u30, behandelt Johan De Schryver in Brussel de belangrijkste grammaticale termen, zoals die in de Algemene Nederlandse Spraakkunst (ANS) zijn gedefinieerd. De eerste dag staat de woordleer op het programma, de tweede dag de zinsleer. Naast theorie is er ook ruimte voorzien voor oefeningen.

De cursus richt zich tot iedereen van wie een grondige kennis van de Nederlandse spraakkunst verwacht wordt, in het bijzonder leerkrachten van het secundair onderwijs.

Johan De Schryver was redacteur van de (eerste editie van de) ANS en daarna meer dan dertig jaar docent Nederlands aan de KU Leuven, campus Brussel (voorheen HUB, Vlekho). Verder is hij auteur van o.a. Handboek Spelling (2005), Klein Handboek Spelling (2012) en Software Nederlandse Spelling.

Deze opleiding is een initiatief van het Groepscentrum Permanente Vorming (GPV) van hogeschool Odisee op haar campus in het centrum van Brussel. Deze opleiding kan ook op maat van een instelling of organisatie worden geleverd.


Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: http://gpv.odisee.be

Meer info over het opleidingsaanbod Talen van het GPV

Meer info over deze opleiding

Download pdf-brochure over deze opleiding

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.