Postgraduaat leraar Nederlands voor anderstaligenHet Groepscentrum Permanente Vorming (GPV) van hogeschool Odisee organiseert in het academiejaar 2015-2016 op haar campus in Brussel een postgraduaat Leraar Nederlands voor anderstaligen (NT2).

Het gaat om een sterk praktijkgericht postgraduaat dat niet alleen uit lessen maar ook uit lesobservaties en een actieve stage in een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) bestaat. De opleiding heeft de ambitie deuren te openen voor wie als NT2-docent aan de slag wil.


Het postgraduaat Leraar Nederlands voor anderstaligen richt zich tot toekomstige, beginnende en ervaren lesgevers, vormingswerkers en vrijwilligers die Nederlands als tweede taal willen onderwijzen aan volwassen anderstaligen.

In het lesprogramma van dit postgraduaat zit aandacht voor het taalverwervingsproces, voor de instrumenten, materialen en werkvormen die in het NT2-onderwijs ingezet kunnen worden, voor specifieke problemen in NT2-leergroepen (en hoe je die aanpakt), voor taalbeschouwing, woordenschat- en vaardigheidsonderwijs, lesorganisatie en cursusontwikkeling.

De praktijkcomponent van dit postgraduaat omvat een observatiestage van 9 lesuren en een actieve stage (9 uren zelf lesgeven).

Het postgraduaat telt 15 lesnamiddagen, telkens op woensdag. De eerste sessie vindt plaats op 23 september 2015. Laatste lesdag is 4 mei 2016.

De opleiding wordt verzorgd door Vera Bochar, docente aan Odisee, en verschillende gastdocenten.


Meer info over de inhoud van deze opleiding bij Laura Demunter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: gpv.odisee.be

Meer info over het opleidingsaanbod Talen van het GPV

Meer info over deze opleiding

Download pdf-brochure over deze opleiding

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.