Zomercursus voor studenten NVT (aankondiging opdracht)

De Nederlandse Taalunie zoekt een opdrachtnemer voor de ontwikkeling, organisatie en uitvoering van een geheel vernieuwd concept van de bekende jaarlijkse zomercursussen Nederlandse Taal en Cultuur voor buitenlandse studenten.


De Taalunie zoekt een "instelling of een consortium van instellingen in Nederland of Vlaanderen" dat in opdracht van en namens de Taalunie de "zomercursus nieuwe stijl" zal ontwikkelen, organiseren en uitvoeren.

De opdrachtgever moet de ontwikkeling, organisatie en uitvoering met eigen middelen of middelen van derden financieren. De Taalunie is bereid maximaal 150.000 euro (excl. btw) bij te dragen in de vorm van cofinanciering.

"Het is tijd voor een nieuwe aanpak van de zomercursus. Niet alleen de veranderde financiële situatie van de Taalunie, maar zeker ook de nieuwe inzichten in didactiek, de behoeften in het veld en de terechte vraag naar de maatschappelijke meerwaarde van dergelijke zomercursussen hebben de Taalunie ertoe aangezet om na te denken over een geheel vernieuwd concept voor de zomercursus vanaf 2016," zo luidt het in de aankondiging van de opdracht.

"Zo"n 15.000 studenten in ongeveer 35 landen studeren Nederlands in het hoger onderwijs. Deze studenten Nederlands in het buitenland vormen de toekomst van het NVT-onderwijs (Nederlands als vreemde taal) en de internationale neerlandistiek. Als aanvulling op hun opleiding is het belangrijk dat ze minstens één keer tijdens hun studie een bezoek brengen aan het Nederlandse taalgebied." De zomercursus is bedoeld voor 120 tot 150 studenten.


De uiterste datum voor het indienen van een offerte is 15 oktober 2015. Wie wil bieden, kan het bestek opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Meer info: http://taalunie.org/wat-doet-taalunie/activiteiten/aankondiging-opdracht-nederlandse-taalunie-den-haagbrussel-september-2015

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.