Taal in Bedrijf 2015Update: het volledige programma is nu bekend én er is 2500 euro te winnen voor het beste idee met taal- en spraaktechnologie.

Hoe dragen taal- en spraaktechnologie (TST) bij aan een betere ouderenzorg en een beter onderwijs? Hoe kunnen mensen met een communicatieve of lichamelijke beperking actiever mee in het dagelijks leven dankzij TST?
Daarover gaat de vijfde editie van "Taal in Bedrijf", een Vlaams-Nederlands evenement op het gebied van TST, dat dit jaar op dinsdag 13 oktober in Brussel plaatsvindt.

 
Taal in Bedrijf werd in het verleden afwisselend georganiseerd door de Nederlandse Taalunie en NOTaS, de Nederlandse organisatie voor taal- en spraaktechnologie. Taal in Bedrijf 2015 wordt door de Taalunie georganiseerd. De Taalunie wil maatschappelijke organisaties en TST-aanbieders bijeenbrengen om hen te inspireren rond TST en ouderenzorg, onderwijs en mensen met een communicatieve of lichamelijke beperking.

Programma
Taal in Bedrijf 2015 opent met enkele gastsprekers die hun visie presenteren. Welke technologieën worden er nu al ingezet? En wat heeft de toekomst in petto?

Vervolgens is een pitchronde met 10 tot 15 bedrijven en organisaties gepland: met welke ontwikkelingen op het gebied van TST zijn ze bezig zijn en waar liggen de uitdagingen?

Na de pitchronde zijn er workshopsessies gepland waarbij de TST-aanbieders samen met de maatschappelijke organisaties nadenken over mogelijke oplossingen.

Het concrete dagprogramma van deze vijfde editie van Taal in Bedrijf is nog niet bekendgemaakt. Gewoonlijk zijn er op Taal in Bedrijf naast gastsprekers, demonstraties en workshops ook veel mogelijkheden om te netwerken, o.a. op een informatiemarkt. Op de website van de TST-Centrale is informatie beschikbaar over de voorgaande edities.

TST-Centrale
We gebruiken in het dagelijks leven steeds meer toepassingen met taal- en spraaktechnologie. Als Nederland en Vlaanderen de positie van het Nederlands in de moderne informatiemaatschappij willen handhaven, dan moeten TST-toepassingen ook in het Nederlands beschikbaar zijn. Daarom stimuleert de Taalunie de ontwikkeling en het gebruik van zogenoemde TST-bouwstenen: Nederlandstalige tekstverzamelingen, woordenlijsten, wetenschappelijke woordenboeken, spraakcorpora en taal- en spraaktechnologische software. Data en software van het Nederlands zeg maar.

De TST-Centrale werkt als een kennis- en distributiecentrum. Ze bedient zowel onderzoek en onderwijs als het bedrijfsleven. De TST-Centrale werd opgericht in 2004 op initiatief van de Taalunie.

Meerwaarde
Taal in Bedrijf is dit jaar een evenement in de Week van het Nederlands, een nieuw initiatief van de Taalunie waarmee ze de meerwaarde van het Nederlands zichtbaar wil maken. Het motto van de eerste editie van de Week van het Nederlands is "Iedereen aan het woord".

 

Meer info: http://tst-centrale.org/taalinbedrijf/2015

Meer info: www.taalinbedrijf.org

Meer info: www.tst-centrale.org

Meer info: www.weekvanhetnederlands.org

Meer info: www.notas.nl

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.