Terminologiezoekpagina nieuwe service van GentVertaalt

GentVertaalt heeft een terminologiezoekpaginaHoe zoek je een term of begrip op in tien termenbanken of op tien zoeksites tegelijk? Met de terminologiezoekpagina van GentVertaalt bijvoorbeeld.


Met de terminologiezoekpagina, een nieuwe service van het informele vertalersnetwerk GentVertaalt voer je in een paar klikken een zoekopdracht uit op verschillende sites tegelijk.

Wie een eentalige term zoekt, krijgt resultaten te zien van Google, Wikipedia, Wikiwoordenboek, EUR-lex en Jargon informatique (FR).

Wie een term in vertaling zoekt, krijgt resultaten te zien uit IATE, Linguee, Glosbe, MyMemory, Proz.com, Microsoft Language Portal, Mijnwoordenboek.nl en LEO. Zoeken kan in 12 talen en 144 talencombinaties.

GentVertaalt is vast van plan de terminologiezoekpagina verder te laten evolueren. "De zoekpagina moet natuurlijk zo nuttig mogelijk zijn voor al wie ze gebruikt. Ze zal dan ook geleidelijk aan evolueren, naarmate wij verdere ideeën ontwikkelen om de zoekpagina nog gebruiksvriendelijker te maken en nog wat te stofferen."  De zoekpagina werd intussen ruim duizend maal gebruikt. Suggesties, opmerkingen en vragen over de werking van de pagina zijn welkom bij ontwikkelaar Sébastien Devogele, en ook bij Mick De Meyer en Tom Van Cleempoel, samen de drie initiatiefnemers van GentVertaalt.

GentVertaalt organiseert iedere maand in Gent een netwerkavond. Van die netwerkavonden wordt verslag gedaan op de website van GentVertaalt. Daar staan ook verslagen van conferenties voor vertalers te lezen en met enige regelmaat ook een waardevol zakelijk of commercieel advies voor de freelancevertaler. Een opvallend onderdeel van de website is de Nederlandse Taaldatabank, die verschillen tussen Nederlands-Nederlands en Belgisch-Nederlands weergeeft. De nieuwe termenzoekpagina maakt de website van GentVertaalt extra de moeite waard.

PS: Om de zoekpagina te kunnen gebruiken, moet je browser pop-ups toelaten. Wij zochten op: taalprofessional in het Engels, taalsector in het Frans en taalberoepen in het Duits. We waren blij met de service.


Meer info: www.gentvertaalt.be/websearch

Meer info: www.gentvertaalt.be/blog/aankondigingen/terminologie-opzoeken-via-gentvertaalt-website/

Meer info: www.gentvertaalt.be

Meer info: www.taaldatabank.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.