NAVO organiseert conferentie over terminologiebeheer

NAVO organiseert in november 2015 in Brussel een tweedaagse conferentie over terminologiebeheerupdate 28 juli 2015: het programma van de conferentie is nu online beschikbaar. De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) organiseert op donderdag 19 en vrijdag 20 november 2015 op haar hoofdkwartier in Brussel een internationale conferentie over terminologiebeheer.

Doel van de conferentie is het uitwisselen van inzichten en informatie over coördinatie,  standaardisatie en beheer van terminologie in nationale en internationale instellingen en over de vraag hoe terminologie ook buiten het vertaalwerk kan worden ingezet, bijvoorbeeld voor kennismanagement en "gecontroleerd" schrijven.

De NAVO heeft een lange traditie in standaardisatie en terminologiebeheer. Omwille van heldere en eenduidige communicatie over haar politieke en vooral militaire activiteiten mogen NAVO-documenten in principe uitsluitend NAVO-goedgekeurde termen bevatten.


De uiterste datum voor het indienen van een papervoorstel is 15 mei 2015.


Meer info: http://nso.nato.int/nso/SOSite/WEBUpdate/20140527_TermConf/terminology_conference.html

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.