De Nederlandstalige Siri is goed voor handenvrije bediening, maar is voor de rest een ontgoocheling."Ons gesprek met de Nederlandstalige Siri liet ons gefrustreerd en enigszins teleurgesteld achter." Michaël Aussems ging voor technologiewebsite ZDNet in gesprek met Siri, Apples spraakassistent die sinds begin april in een Nederlandse versie voor iPhone en iPad beschikbaar is.

"Vermoedelijk zal de functionaliteit van de assistent in de toekomst nog uitgebreid worden, maar als de Amerikaanse Siri een volwassen vrouw is, dan is deze Siri een kind van 4. Op de juiste knopjes duwen lukt, maar meer niet. Dat wil niet zeggen dat de introductie van de assistent in onze taal overbodig is. Wat de handenvrije bediening van je telefoon of tablet betreft, levert Siri uitstekend werk," schrijft Michaël Aussems.

"Van alle andere functies die Siri internationaal zo populair maakte kan je helaas nog niet proeven," aldus Michaël Aussems. "Het gebrek aan antwoord is teleurstellend. Siri in het Engels weet het antwoord op een heleboel feitelijke vragen met dank aan Wolfram Alpha. Die functionaliteit ontbreekt volledig in de Nederlandstalige versie."

Wolfram Alpha is een antwoordmachine. Anders dan zoekmachines zoekt Wolfram Alpha niet naar webpagina's maar in databases naar antwoorden op vragen.


Meer info: http://www.zdnet.be/article/161869/siri-in-het-nederlands-het-intellect-van-een-goudvis/

Meer info: www.apple.com

Meer info: http://www.wolframalpha.com/

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.