De winnaars van een LIA zijn bekend

Op donderdag 26 maart 2015 zijn in Gent de LIA’s / Language Industry Awards 2014 uitgereikt. Na een gesmaakte academische zitting door prof. Jacques Van Keymeulen over oraal erfgoed in een modern jasje bekroonde de taalsector met 8 LIA’s de meest innovatieve, beloftevolle en uitmuntende taalproducten, diensten, publicaties en initiatieven uit de taalsector in 2014.

De 40 genomineerden voor de 8 LIA’s verzamelden samen meer dan 14.000 stemmen. Dat zijn er ruim 5000 meer dan vorig jaar. Er werden dit jaar uit alle hoeken van de taalsector bijna 100 nationale en internationale nominaties voor de longlist ingediend, waarvan er uiteindelijk 40 op de shortlist kwamen en campagne mochten voeren voor een LIA. Met hun enthousiaste campagnes lieten de genomineerden een bijzonder diverse en dynamische taalsector zien.campagnebeeld
Dit zijn de 8 winnaars van een LIA per categorie

Beste taalpublicatie 2014:
Gerechtstolken” van Heidi Salaets, Katalin Balogh en Dirk Rombouts (met 43% van de stemmen)

Belofte van het jaar 2014:
Het Lezerscollectief cvso (met 36% van de stemmen)

Beste taalproject 2014:
Babeliris (met 43% van de stemmen)

Beste netwerk- en leerevenement 2014:
Taalconferentie over noord-zuidvariatie in het Nederlands van GentVertaalt (met 43% van de stemmen)

Beste website in de taalsector 2014:
Mestreechtertaol.nl (met 44% van de stemmen)

Beste taaldienst 2014:
De website beedigde-vertalingen.be (met 31% van de stemmen)

Beste taalproduct 2014:
De “taallessen” Engels voor peuters vanaf 1 jaar van Kids&Us (met 44% van de stemmen)

Beste taalsoftware of -app 2014:
De Digitale Woordentrainer van die Keure / Howest (met 53% van de stemmen)Initiatiefnemer Dries Debackere (De Taalsector): “De uitreiking van de LIA’s en de voorafgaande campagnes van de 40 genomineerden hebben opnieuw het beste van het beste uit de taalsector laten zien. De 40 genomineerden hebben zich vol enthousiasme aan de achterban en aan het brede publiek getoond. De taalsector is als een creatieve en dynamische sector met een zeer aantrekkelijke en rijke diversiteit in beeld gekomen.”
“Het belangrijkste om te onthouden is dat elke nominatie en elke campagne sterk positief afstralen op de héle taalsector. En daar profiteert iedereen in de taalsector van: samen veel aantrekkelijker, samen nog veel zichtbaarder! Proficiat aan alle genomineerden en aan iedereen die de taalsector op deze fantastische manier mee in beeld heeft gebracht,” aldus nog Dries Debackere.Professor Heidi Salaets (KU Leuven), die de LIA voor beste taalpublicatie 2014 in de wacht sleepte met het handboek “Gerechtstolken”, zei in haar aanvaardingstoespraak: “Deze LIA is voor ons ongelooflijk belangrijk. Ik beschouw het als een eerbetoon en een geweldige blijk van waardering, niet alleen voor het boek maar ook voor het werk van de gerechtstolken, die vaak in de moeilijkste omstandigheden het meest elementaire recht op een eerlijk proces vrijwaren.”Dat de LIA’s ook internationaal uitstraling krijgen, illustreerde het van oorsprong Catalaanse Kids&Us. Met een zeer internationale en meertalige campagne slaagde Kids&Us erin in extremis de fel bevochten LIA voor beste taalproduct 2014 te winnen. In zijn toespraak zei Laurent Avella (Kids&Us Belux): “Wij zijn bijzonder vereerd met deze belangrijke onderscheiding en tegelijk trots op de enthousiaste manier waarop onze supporters op onze LIA-campagne hebben gereageerd.”


 


 
Allemaal taalprofessionals!

 


Volg de LIA's op Twitter en Facebook

www.languageindustryawards.eu

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.