Werken met authentiek materiaal in de NT2/NVT-les (workshop)De tijd dat een leerkracht alleen maar een handboek gebruikte, is lang voorbij. Maar hoe gebruik je kranten en tijdschriften in de les? Literatuur, gedichten? Wat met strips, cartoons, video, muziek, internet? NT2/NVT-leermiddelenexpert Peter Schoenaerts leidt op donderdag 21 mei 2015 in Brussel een inspirerende workshop voor wie zelf meer met authentiek materiaal aan de slag wil gaan in de eigen les.

Het gebruik van authentiek materiaal is niet meer weg te denken uit het talenonderwijs, ook niet uit het onderwijs Nederlands als tweede taal (NT2) of Nederlands als vreemde taal (NVT). Maar wat is authentiek materiaal precies? Waarom zou je het gebruiken en hoe kun je het inzetten? Dat zijn de vragen die Peter Schoenaerts in deze workshop zal beantwoorden. "Aan de hand van voorbeelden gaan we zelf een aantal taakgerichte opdrachten bedenken met authentiek materiaal. De opdrachten zullen meteen bruikbaar zijn in de eigen les."

Peter Schoenaerts is als leermiddelenexpert verbonden aan het Taaluniecentrum NVT in Brussel. Eerder was hij docent NT2 aan het Instituut voor Levende Talen in Leuven, en gaf hij Nederlandse les in New York en Indonesië. In 2001 was hij een van de oprichters van de educatieve theatergroep Fast Forward. Hij werkte mee aan verscheidene bekende NT2/NVT-publicaties (o.a. Vanzelfsprekend, Thematische Woordenschat Nederlands voor Anderstaligen, Het Grote Puzzel- en Doeboek voor Anderstaligen).


Meer info: http://www.arts.kuleuven.be/gpv/taalonderwijs/pnt2w

Meer info (pdf-folder): http://www.arts.kuleuven.be/gpv/taalonderwijs/Werken%20met%20authentiek%20materiaal%20in%20het%20NT2%20NVT%20onderwijs.pdf

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.