Scripto en Teka gefuseerdDe Gentse bedrijven Scripto en Teka, beiden gespecialiseerd in technische communicatie, zijn gefuseerd. Het fusiebedrijf heet voorlopig Teka. In het managementteam van de nieuwe organisatie vinden verschillende oud-collega’s elkaar terug.


Scripto en Teka (voluit Teka Info Pilots) zijn beiden gespecialiseerd in het schrijven van technische en bedrijfsdocumentatie, zoals gebruikershandleidingen, onderhoudsinstructies en bedrijfsprocedures.
Dat doen ze beiden op een gestructureerde manier.
Bij Scripto schrijven ze alleen met afgesproken gemeenschappelijke "componenten". Die "componenten" kunnen XML-elementen zijn, maar ook stijlen die je bijvoorbeeld in Word of FrameMaker kunt gebruiken.
Scripto is ook gespecialiseerd in DITA (Darwin Information Typing Architecture), een standaard om informatie in XML-formaat te structureren en dan te publiceren in verschillende digitale formaten en op verschillende apparaten (computer, smartphone, tablet).
Ook bij Teka schrijven ze gestructureerd. Daar hebben ze in eigen huis een groot aantal documentmodellen of sjablonen ontwikkeld.

In het nieuwe Teka vinden verschillende oud-collega's elkaar terug.
Luc Bouquet is al meer dan dertig jaar actief in bedrijfsdocumentatie en technische communicatie. In 1989 richtte hij ATEK op, een bureau voor technische communicatie dat hij tot in 2004 leidde. Hij gaf ook opleidingen Information Mapping. Sinds 2009 is hij partner bij Teka Info Pilots, dat hij mee opgericht heeft.
Wouter Verkerken werkte bij ATEK als Information Mapping-trainer en daarna onder andere als technisch schrijver bij MasterCard. In 2009 richtte hij mee Teka Info Pilots op.
Ook Yves Barbion werkte bij ATEK en zit al bijna 25 jaar in het vak. Vier van zijn handleidingen zijn bekroond met een prijs in de "European Technical Publications Competitions", een internationale wedstrijd voor technische communicatie georganiseerd door de Franse afdeling van de Society for Technical Communication (STC). Yves is medezaakvoerder van Scripto, Adobe-Certified Instructor en DITA-expert.
Ook Wim Guilbert werkte destijds als technical writer voor ATEK. Samen met Yves Barbion richtte hij in 2007 Scripto op.


Meer info: www.scripto.nu

Meer info: www.teka-infopilots.com

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.