Van Dale Uitgevers haalt Groene Boekje binnenVan Dale Uitgevers, een onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep (VBK uitgevers) maakt met trots bekend de uitgever te zijn van de nieuwe editie van het Groene Boekje. Het nieuwe Groene Boekje ligt naar verwachting in oktober van dit jaar in de winkel.


De vorige editie van het Groene Boekje dateert uit 2005 en werd uitgegeven door Sdu voor Nederland en Lannoo voor Vlaanderen. Voor de nieuwe editie, die later dit jaar moet verschijnen, selecteerde een commissie van de Nederlandse Taalunie, bestaande uit algemeen secretaris Geert Joris en vier externe deskundigen, na een aanbesteding Van Dale Uitgevers. De concessie aan Van Dale Uitgevers loopt tot eind 2025.

Volgens de Taalunie zal het nieuwe Groene Boekje ongeveer 50.000 trefwoorden bevatten. Dat is de helft van het huidige aantal. De relevantie zal echter toenemen, aldus de Taalunie, want in de voorbije tien jaar is voortdurend bijgehouden welke woorden mensen online opzoeken. Zo is inzicht verkregen in de (twijfel)woorden waarnaar mensen zoeken. Deze woorden zullen worden opgenomen in de nieuwe editie.

Voor het eerst verschijnen er twee gedrukte versies van het Groene Boekje: een harde kaft en een paperback. De online versie op woordenlijst.org blijft gratis beschikbaar.

De officiële spellingregels van de Nederlandse Taalunie veranderen niet.


Meer info: www.vandale.nl

Meer info: www.vbku.nl

Meer info: www.woordenlijst.org

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.