Vertaalprocessen beheren: oplossingen vergelijkenAls we over vertaalbeheersystemen spreken, wat hebben MultiCorpora en XTM dan te bieden? En welke andere aanbieders en systemen bestaan er nog? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende systemen?

Over vertaalbeheersystemen, ook wel workflowmanagementsystemen of TMS (Translation Management Systems) genoemd, organiseert de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT) op donderdag 29 januari 2015 in Brussel een namiddagworkshop. MultiCorpora en XTM komen hun eigen systeem live voorstellen. Nathalie De Sutter (CrossLang, Gent) is de neutrale partij die de sessie zal modereren en voor de vergelijking ook andere aanbieders van vertaalbeheersystemen zal bespreken.

MultiCorpora is een Canadese ontwikkelaar van vertaaltechnologie. Het vertaalplatform van MultiCorpora heet MultiTrans Prism en is een integraal vertaalbeheersysteem dat onder meer bij Belgacom en KBC wordt gebruikt. Het bedrijf heeft een filiaal in Brussel. MultiCorpora werd vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse RR Donnelly, een leverancier van publishing services (waaronder ook vertaaldiensten). Kateline Tshlis en Jean-Pierre Pesch komen presenteren.

XTM International is een onafhankelijke Britse ontwikkelaar van TMS-oplossingen. XTM sleepte de voorbije jaren tweemaal een LT-Innovate Award in de wacht, de Europese prijs voor innovatieve taaltechnologie. Bob Willans komt presenteren.

Deze studiebijeenkomst is een initiatief van de sectorcommissie voor leidinggevenden van vertaalafdelingen en vertaalcoördinatoren, een initiatief binnen de BKVT. Eerdere bijeenkomsten van deze commissie gingen over vertaalsoftware, automatische vertaling en vertaalgeheugens en managementinformatie in/over de vertaalafdeling.

Belangstellenden kunnen zich melden bij de initiatiefnemers Marleen Vanistendael en Ingrid Joosens. Marleen Vanistendael coördineert het vertaalwerk bij SD Worx (Antwerpen), Ingrid Joosens leidt de taaldienst van de Benelux Unie (Brussel).

Achtergrondinformatie: MultiCorpora haalt Belgacom en KBC binnen

 

Meer info bij Marleen Vanistendael (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Ingrid Joosens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: www.vertalers.be

Meer info: www.xtm-intl.com

Meer info: www.multicorpora.com

Meer info: www.rrdonnelley.com/languagesolutions/

Meer info: www.crosslang.com

(Meer info: www.commonsenseadvisory.com/Products/TMS.aspx)

 

(foto Alejandro Akira)

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.