Uitspraak Nederlands bij anderstaligen (cursus)

Uitspraak Nederlands bij anderstaligen (cursus)Hoe worden de klanken in het Nederlands gevormd? En hoe werk je aan de verschillende uitspraakproblemen van NT2-cursisten? Daarover en speciaal voor NT2-docenten organiseert de Brusselse letterenfaculteit van de KU Leuven dit voorjaar een dubbele workshop.

Een slechte uitspraak zorgt er vaak voor dat NT2-cursisten ook met een correcte toepassing van grammatica en woordenschat voor buitenstaanders onverstaanbaar zijn. In twee sessies laten Ines Blomme en Annelies Nordin zien wat je als NT2-docent aan de uitspraak kunt verbeteren en hoe je dat kunt doen.

"In de eerste sessie verkennen we de klanken van het Nederlands en bekijken we de methodiek; hoe kunnen we in het algemeen aan uitspraak, klanken en prosodie werken? Welke oefenvormen zijn nuttig en in welke volgorde komen ze aan bod in de klas?"

"In de tweede sessie bieden we verschillende oefenvormen op klanken en prosodie aan. We werken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en gaan ook in op cases die door de deelnemers aangebracht worden."

Beide sessies vinden op een zaterdagvoormiddag plaats, op 28 februari en 14 maart.


Logopediste en NT2-docente Ines Blomme en NT2-docente Annelies Nordin werken beiden aan het Instituut voor Levende Talen (ILT) van de KU Leuven. Samen met Johanna Potargent schreven ze ‘Nu versta ik je!’, een uitspraakoefenboek voor anderstaligen.


Meer info: http://www.arts.kuleuven.be/gpv/nederlands/una

Meer info (pdf-folder): http://www.arts.kuleuven.be/gpv/nederlands/Uitspraak%20Nederlands%20bij%20anderstaligen.pdf

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.