Vereniging van TaalspecialistenVeel basisscholen in Nederland, Vlaanderen en Suriname maken gebruik van expertise van taalspecialisten om de kwaliteit van hun taalonderwijs te verbeteren. Om die expertise te bundelen is nu de Vereniging van Taalspecialisten opgericht.

De nieuwe Vereniging van Taalspecialisten wil - samen met de basisscholen - de kwaliteit van het taalonderwijs verder verbeteren. Dat wil ze doen door het beroep van taalspecialist in Nederland, Vlaanderen en Suriname verder te professionaliseren, de belangen van de taalspecialisten te behartigen en de krachten te bundelen.

De taalspecialisten die basisscholen momenteel inzetten, werken meestal bij een onderwijsadviesbureau, als zelfstandige, op een hogeschool of bij een schoolbestuur. De Vereniging van Taalspecialisten heeft haar zetel in Eindhoven en de ledenadministratie is in Castricum gevestigd. Tjalling Brouwer is de eerste voorzitter.

Taalonderwijs en ICT-geletterdheid
De Vereniging van Taalspecialisten wil halfjaarlijks een taalconferentie organiseren voor leden en belangstellenden.
De eerste conferentie wordt op donderdag 5 maart 2015 in Arnhem gehouden over het thema taalonderwijs en ICT-geletterdheid. Wat vinden taalspecialisten van Taalzee, Snappet, en Storybird? Wat voegt ICT toe aan taalonderwijs? Wat is new literacy? Hoe gaan we kritisch om met digibordsoftware? Hoe passen we gamification toe in het taalonderwijs?

De nieuwe vereniging heeft intussen ook een community op Facebook en een Twitteraccount: @taal_specialist.


Meer info: www.verenigingvantaalspecialisten.nl

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.