Korte berichten van 22 december 2014

Fred Mostert overleden
Deutschlehrertag: handouts
Wablieft-prijs voor Red Star Line museum
#TTC14
#taaltest
Van Dale "geen woordenboekmaker meer"
QA Distiller 9 uit
CITIA (conversationele interactietechnologie) boven de doopvont
Information Energy op 3 en 4 juni 2015 in Utrecht


Fred Mostert overleden
Op 13 december 2014 is Fred Mostert (°1931) overleden. Hij is vooral bekend als de maker van het "Medisch Woordenboek Engels-Nederlands & Nederlands-Engels", een medisch vertaalwoordenboek waarvan in 2009 de vijfde druk verscheen bij Bohn Stafleu van Loghum (9789031361106).
(www.bsl.nl/shop/medisch-woordenboek-engelsnederlandsnederlandsengels-9789031361106.html)Handouts Deutschlehrertag
De handouts van de laatste Deutschlehrertag (22 november 2014) zijn online beschikbaar. (www.goethe.de/ins/be/bru/acv/lhr/2014/de13329188v.htm)
Wablieft-prijs 2014 voor Red Star Line Museum
De Wablieft-prijs 2014 gaat naar het Red Star Line Museum in Antwerpen. Het Red Star Line Museum haalde het van twee andere genomineerden: VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten en auteur Ann De Craemer. De Wablieft-jury looft het museum voor de duidelijke taal waarmee het de vaak complexe verhalen van vluchtelingen vertelt. Het Red Star Line Museum is dankzij het taalgebruik toegankelijk voor een breed publiek. (www.wablieft.be)#TTC14
De Gentse sociolinguïst Steven Delarue maakte een Storify over de Taal & Tongvalconferentie over standaardtaalontwikkelingen in Europa (28/11, Gent).
https://storify.com/st_delarue/taal-and-tongval-2014-on-de-standardisation-and-ot#taaltest
Die ochtend van 4 november 2014 was de #taaltest groot nieuws. Uit de #taaltest bleek dat het Standaardnederlands voor de Vlaamse taalprofessional gerust wat Vlaamser mag. De Gentse sociolinguïst Steven Delarue volgde die ochtend de debatten en maakte er een Storify over.
https://storify.com/st_delarue/over-de-taaltestVan Dale geen woordenboekenmaker meer
"We zijn al lang geen woordenboekenmaker meer, we zijn in feite leverancier van taalcontent." Dat zegt Maurice Kneppers, uitgeefdirecteur bij Van Dale, in een artikel van Anna Vossers op NRC Q over woordenboeken: hoe gaat het met het woordenboek en wie verdient er nog geld aan?
http://www.nrcq.nl/2014/12/17/wie-verdient-er-nog-geld-met-woordenboekenQA Distiller 9
Yamagata Europe (Gent) lanceert versie 9 van de QA Distiller, een tool die vertalers en revisoren kunnen gebruiken om vertaalkwaliteit te borgen. QA = Quality Assurance. Meer info via www.qa-distiller.com.Lancering CITIA
Op dinsdag 24 februari 2015 wordt in Brussel de Conversational Interaction Technology Innovation Alliance (CITIA) boven de doopvont gehouden. CITIA wil een hefboom zijn voor onderzoek, innovatie in de sector van de conversationele interactietechnologieën. Meer info: www.lt-innovate.eu/citia en http://citia.lt-innovate.eu/Information Energy 2015
Zet u content om in informatie? Bent u een infomedian? Op woensdag 3 en donderdag 4 juni 2015 vindt in Utrecht de volgende editie van Information Energy (IEn2105) plaats, een initiatief van Wim Hooghwinkel (iDTP). Het centrale thema luidt: "Content as a Service".
Meer info: http://informationenergy.org/2015/ en http://www.idtp.eu

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.