Sociolinguistics Circle 2015

Sociolinguistics Circle 2015Op 27 maart 2015 vindt in Gent de tweede editie van de Sociolinguistics Circle plaats. De initiatiefnemers willen onderzoekers en studenten in de sociolinguïstiek (en met een link met de Lage Landen) samenbrengen.

Doel van de conferentie is te praten over thema’s als sociolinguïstiek, taalvariatie en de sociale dynamiek van taal.

Abstracts voor paper- en posterpresentaties (over om het even welke taalvariëteit) kunnen tot 12 januari 2015 ingediend worden. Alle onderwerpen binnen de sociolinguïstiek, variatielinguïstiek, linguïstische antropologie, dialectologie of gerelateerde disciplines kunnen aan bod komen.

Trends
Op de eerste editie van de Sociolinguistics Circle vorig jaar in Groningen bleek dat er in de Vlaamse sociolinguïstiek meer kwantitatief onderzoek verricht wordt, met extra belangstelling voor tussentaal, terwijl in Nederland het onderzoek meer kwalitatief is, met extra belangstelling voor de periferie (Limburg en Friesland). Ook bleek dat er nog steeds relatief weinig onderzoek is naar de relatie tussen Belgisch Nederlands en Nederlands Nederlands. Voorts lijkt de sociolinguïstiek zich voor haar methoden steeds vaker aan de etnografie te inspireren. De sociale media zijn ten slotte ook in de sociolinguïstiek een opkomende trend.


Meer info bij Inge Van Lancker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: www.SC2015.ugent.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.