Werkcongres van de Vlaamse AuteursverenigingOp maandag 22 december 2014 organiseert de Vlaamse Auteursvereniging (VAV) in Antwerpen haar zesde werkcongres. Het werkcongres is een namiddag en een avond vol infosessies, discussiemomenten, workshops en veel wandelgangen.


Op het programma staan onder andere een plenair debat over uitgeven in Vlaanderen, een panelgesprek met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en drie reeksen workshops en debatten over de weerbare schrijver, de keten en de kosten, de symbiose tussen vertaler en redacteur, de kloof tussen literair Vlaanderen en literair Nederland, kinderboekendag, scenarioschrijven voor jeugdfilms, enz. Tijdens het congres wordt ook de Prijs voor de Meest Auteursvriendelijke Uitgever uitgereikt.

De VAV werd in 2006 opgericht om de belangen van alle Vlaamse auteurs te behartigen. Met meer dan 600 leden neemt de vereniging breed gedragen standpunten in. Op basis van een reeks tastbare resultaten kan men zeggen dat de VAV daadwerkelijk weegt op dossiers waar de belangen van de auteur aan de orde zijn. De leden van de VAV zijn zowel auteurs van proza, poëzie, toneel, scenario’s, kinder- en jeugdliteratuur, literaire non-fictie en strips als illustratoren en literair vertalers.


Meer info: http://www.auteursvereniging.be/vav-werkcongres-het-programma/

Meer info: http://www.auteursvereniging.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.