Stemgebruik en uitspraak (cursus)

Een cursus stemgebruik en uitspraak voor moedertaalsprekers van Belgisch Nederlands (KU Leuven campus Brussel, vanaf 29/1/2015)De Brusselse letterenfaculteit van de KU Leuven biedt een gevarieerde reeks opleidingen aan als permanente vorming. Voor moedertaalsprekers van het Belgische Nederlands start eind januari een cursus stemgebruik en standaarduitspraak.

Doel van deze praktische cursus "Uitspraak en stem" is het stemgebruik te optimaliseren en de standaarduitspraak te oefenen. De cursus richt zich tot iedereen die af en toe voor een publiek spreekt en al eens onzeker is over zijn stemgebruik of uitspraak van het Nederlands.

De cursus bestaat uit drie avondsessies: een sessie oefenen op stemgebruik (houding, ademhaling, resonantie, stemhygiëne), een sessie oefenen op standaarduitspraak, en een feedbacksessie waarin cursisten feedback krijgen op hun vorderingen.

De docentes zijn Ines Blomme en Ann Vlasselaers. Ines Blomme is logopediste en docente Nederlands aan het Instituut voor Levende Talen (ILT) en de KU Leuven. Ann Vlasselaers is docente Nederlands aan de KU Leuven (in Leuven en in Brussel). Samen met Johan De Schryver, Lieve De Wachter en Peter Schoenaerts ontwikkelden Ines Blomme en Ann Vlasselaers het online oefenpakket Uitspraaktrainer Nederlands (waarmee in deze cursus ook gewerkt wordt).

De Uitspraaktrainer Nederlands is een uitgave van Alta (Heverlee).


Meer info: http://www.arts.kuleuven.be/gpv/nederlands/pusn

Meer info (pdf-brochure): http://www.arts.kuleuven.be/gpv/nederlands/Uitspraak%20en%20stem%20%20Een%20praktische%20cursus%20voor%20Nederlandstaligen.pdf

Meer info: www.uitspraaktrainer.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.