Rudy Tirry is de nieuwe voorzitter van de EUATCRudy Tirry, country manager bij Lionbridge Belgium (Brussel) en voorzitter van de Belgian Quality Translation Association (BQTA), is de nieuwe voorzitter van de European Union of Associations of Translation Companies (EUATC), de Europese koepelorganisatie van nationale federaties van vertaalbedrijven.

De EUATC heeft op haar algemene vergadering op 7 november een nieuwe, uitgebreide Raad van Bestuur gekozen. Rudy Tirry neemt voor twee jaar het mandaat van voorzitter op. Hij volgt de Italiaan Mirko Silvestrini (Unilingue) op.
Silvestrini blijft bestuurder, samen met José Arevalillo Duval van Asproset (Spanje), Catherine Granell van CNET (Frankrijk), Marta Aragão van APET (Portugal) en Inge Rätsepp van AETC (Estland). Daarmee heeft de raad van bestuur nu zes in plaats van drie leden. Volgens Rudy Tirry krijgt de raad zo meer armslag om zich niet alleen te richten op de relaties met de internationale instellingen, maar ook de nationale verenigingen en hun leden beter te ondersteunen.

T-Update
EUATC organiseert volgend jaar de tiende editie van haar jaarlijkse conferentie. Die wordt omgedoopt in T-Update (met de T van Translation uiteraard). De eerste T-Update vindt op 23 en 24 april 2015 in Lissabon plaats. Verkoop en bedrijfsleiding in de vertaalsector zijn de centrale conferentiethema's.De uiterste datum voor het indienen van een presentatievoorstel is 15 december 2014.

EUATC telt 23 leden.

BQTA telt 11 leden: Lionbridge, Cogen, Belga Translations, Data Translations, Lexitech, Telelingua, euroscript, Tradas, Idest en Atrado (het vroegere BK Projects).

Rudy Tirry leidt bij Lionbridge behalve de Belgische vestiging ook wereldwijd de afdeling voor kwaliteitsbeoordeling LQS (Language Quality Services).

Rudy Tirry is master in het vertalen (1978, HIVT). Hij begon zijn carrière als freelancevertaler en ging na een paar jaar aan de slag als vertaalmanager bij Mendez (Brussel) dat later overgenomen werd door Lernout & Hauspie dat overgenomen werd door Bowne Global Solutions dat overgenomen werd door Lionbridge Technologies. Rudy Tirry is voorzitter van BQTA sinds 2007.


Meer info: www.euatc.org

Meer info: www.euatc.org/conference

Meer info: www.bqta.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.