Welke soorten vragen stellen we elke dag en welk effect hebben ze? Is dit effect afhankelijk van de vraag of van de vraagsteller en hoe komt dit? Wanneer "werkt" een vraag bij iemand? Wat onderscheidt een goede van een minder goede vraag? Welke vragen brengen ons het dichtst bij ons doel?
Dat zijn de vragen die aan bod komen in de eendaagse cursus "De kunst van het vragen stellen" die het Groepscentrum Permanente Vorming van de nieuwe fusiehogeschool Odisee op maandag 26 januari in Brussel organiseert.
"In deze cursus leren we op een creatieve, innovatieve en efficiënte manier met vragen omgaan. We oefenen in het vragen stellen tijdens een gesprek en gaan na welk effect en welk resultaat vragen kunnen hebben in de praktijk van een organisatie, een team, een klas of een groep. Bijzondere aandacht gaat naar de kracht van originele, prikkelende en ‘blijvende’ vragen."
Deze cursus is bedoeld voor wie in het onderwijs of de zorg werkt en op een creatieve, innovatieve en efficiënte manier vragen wil leren stellen.
De docent is Kristof Van Rossem. Hij is docent filosofie en ethiek aan de Odisee Hogeschool en lector aan de lerarenopleiding van de KU Leuven. Als zelfstandig filosoof is hij gespecialiseerd in het socratisch gesprek en praktische filosofie voor organisaties.
Meer info: http://gpv.hubrussel.be/GPV_site/(7402)-GPV/(7402)-GPV-Home/(7402)-GPV-Home-Opleidingen/(7402)-GPV-Home-Opleidingen-Sociaal-agogisch-werk/Persoon-en-organisatie/Dagopleidingen-De-kunst-van-het-vragen-stellen-(januari-2015).html
Meer info (pdf-brochure): http://gpv.hubrussel.be/GPV_site/%287402%29-GPV/%287402%29-GPV-Documenten-en-brochures/Folders-2014/De-kunst-van-het-vragen-stellen-%28januari-2015%29.pdf
Meer info: www.socratischgesprek.be