LT-Accelerate, 4-5 december 2014 BrusselLT-Innovate en Seth Grimes organiseren LT-Accelerate?

Als u de taaltechnologie niet op de voet volgt, is dat Chinees. Innoveren en accelereren zijn buzzwords, dat weet u wel. LT staat voor language technology, taaltechnologie dus. LT-Innovate is een platform voor de Europese taaltechnologiesector. En Seth Grimes? Hij is aan de andere kant van de Oceaan een gereputeerd IT-analist en consultant, gespecialiseerd in hot topics als tekstanalyse, sentimentanalyse en big data (lees: de exploitatie van grote gestructureerde en ongestructureerde gegevensverzamelingen).

Wel, LT-Innovate en Seth Grimes organiseren op donderdag 4 en vrijdag 5 december 2014 samen LT-Accelerate. LT-Accelerate is een conferentie over big data en de taaltechnologieën die je nodig hebt om grote hoeveelheden (vooral ongestructureerde) tekst of spraak of conversatie op de sociale media zinvol te analyseren en daar waarde uit te halen voor je onderneming, voor de overheid of voor wetenschappelijk onderzoek.
O ja, in Brussel.

LT-Innovate laat zien hoe de nieuwste taaltechnologie uit de analyse van big data waarde kan creëren. Deze conferentie wil echter niet alleen zelf technologie tonen, maar ook luisteren; ze geeft het woord aan grote gebruikers van taaltechnologie, zodat de ontwikkelaars goed kunnen verstaan welke oplossingen de markt nodig heeft en hoe ze nog meer waarde kunnen creëren met taaltechnologie.

Bevestigde sprekers op LT-Accelerate zijn naast Seth Grimes (Alta Plana) en Philippe Wacker (LT-Innovate) Shree Dandekar van Dell, Michelle Gregory van Elsevier, Stephen Pulman (Oxford University), Tony Russell-Rose (UXLabs), Lipika Dey van Tata en Dan Foreman van ESOMAR. Verder ook Luc Meertens (CrossLang, Gent), Guy De Pauw (UAntwerpen), Robert Etches (TextMinded), John Lervik (Cxsense) en Philippe Van Impe (Brussels Data Science Community). Verder ook sprekers van IBM Research, Telefonica, Total, Sony Mobile,

Het programma is raadpleegbaar via onderstaande website. Om op te warmen voerde Seth Grimes enkele uitgebreide gesprekken met sprekers op LT-Accelerate. Die gesprekken staan onverkort op de blog van LT-Innovate.

LT-Innovate
LT-Innovate is een platform voor de Europese taaltechnologiesector, begonnen als een door de EU gesubsidieerd project, maar intussen een volwaardig forum.
In een markt die vooral door niet Europese spelers wordt gedomineerd, wil LT-Innovate de krachten bundelen van de naar schatting 500 kleine en middelgrote Europese spelers op de taaltechnologiemarkt. Analisten verwachten dat er in 2015 wereldwijd 30 miljard euro aan taaltechnologie zal worden besteed. 9 miljard aan spraaktechnologie, 6 miljard aan technologie voor intelligente content en 15 miljard aan vertaaltechnologie.

Voor wie de taaltechnologie in brede zin op de voet wil volgen, levert LT-Innovate een gratis informatieservice: http://langtechnews.lt-innovate.eu/
LT-Innovate publiceerde vorig jaar een lezenswaardig rapport over de Europese taaltechnologiemarkt: "Status and Potential of the European Language Technology Markets". Dat rapport is in pdf gratis te downloaden via onderstaande link.

Top van de Europese taaltechnologie
LT-Innovate werd de voorbije jaren vooral zichtbaar met drie edities van de LT Innovate Summit, een top van de Europese taaltechnologie waar nieuwe technologieën getoond werden, waar de trends goed te voelen waren en waar het goed netwerken was met gevestigde en beloftevolle aanbieders van taaltechnologie.


Meer info: www.lt-accelerate.eu

Meer info: www.lt-accelerate.eu/programme

Meer info: www.lt-innovate.eu

Meer info: http://altaplana.com/grimes.html

Meer info: http://langtechnews.lt-innovate.eu/

Meer info: http://ltinnovate.blogspot.com

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.