Xplanation breidt uit in de VS

Xplanation breidt uit in de VSDe Leuvense leverancier van vertaal- en lokalisatiediensten Xplanation opent een tweede vestiging in de Verenigde Staten. In Atlanta (Georgia).

Volgens ceo Steven Van Lint bevestigt Xplanation met de verdere uitbreiding in de VS zijn positie als een van de snelst groeiende internationale leveranciers van taaldiensten. "Onze activiteiten namen in 2013 met 17% procent toe; dat is meer dan het dubbele van de gemiddelde groei in onze sector," aldus Steven Van Lint.
"Met deze nieuwe vestiging in Atlanta zullen wij nog sterker aanwezig zijn op de Amerikaanse markt, zodat we ons groeiend klantenbestand in de VS beter kunnen bedienen."

Xplanation boekte vorig jaar een omzet van 15,1 miljoen euro. De onderneming stelt 120 mensen tewerk in elf landen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Xplanation had sinds 2012 al een kantoor in Washington.

Vorig jaar nam Xplanation vertaalbureau LNE International (Sint-Pieters-Leeuw) en het Britse Falcon Translations over.

Xplanation ontstond in 2001 uit een joint venture van (de verzelfstandigde vertaalafdeling van) Fortis Bank en Lant / Lantworks, een ontwikkelaar van taal- en vertaaltechnologie, in het bijzonder van een vertaalbeheersysteem (nu Tstream) met geïntegreerde automatische vertaling van Siemens-signatuur (Metal).

Xplanation is gecertificeerd volgens EN 15038, de Europese kwaliteitsnorm voor de levering van vertaaldiensten.


Meer info: www.xplanation.com


(foto Stephen Keates)

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.