In vier zaterdagen een goede basis scenarioschrijven verwerven?Of je nu een bedrijfsfilm, een reportage, een documentaire, een tentoonstelling, een theaterstuk of nog een ander soort audiovisuele productie wil maken, je hebt altijd een verhaal te vertellen. Voor een goed onderbouwde productie is het belangrijk dat je dat verhaal op voorhand uitschrijft. Dat je een goed scenario hebt. Eddy Kindermans weet er alles van. Op vier zaterdagvoormiddagen in november deelt hij zijn kennis en ervaring in een basiscursus scenarioschrijven aan de KU Leuven campus Brussel.


Hoe kan ik creatieve technieken gebruiken om een verhaal en personages te ontwikkelen? Wat is een goed stappenplan bij het schrijven van een scenario? Hoe bouw ik spanning op in mijn verhaal? Hoe schrijf ik goede dialogen? Waarom heeft ook een documentaire of reportage best een op voorhand uitgeschreven scenario? Hoe maak ik een goede bedrijfsfilm? Dat zijn vragen die in de cursus zeker behandeld zullen worden.

De basiscursus scenarioschrijven is bedoeld voor iedereen die een goed onderbouwde audiovisuele productie (fictie of non-fictie) wil maken.

"We gaan ook dieper in op het schrijven van een scenario voor een bedrijfsfilm en reportage of documentaire. Aan de hand van verschillende voorbeelden uit de praktijk tonen we aan hoe een goede bedrijfsfilm in ideale omstandigheden kan worden gemaakt. De theorie wordt aangevuld met heel wat filmvoorbeelden. Daarnaast gaan we ook en vooral schrijven. U mag dus al beginnen na te denken over een (kort) verhaal en een verhaalvorm. Dat schrijven gebeurt tussen de sessies door thuis."

Eddy Kindermans werkt sinds 2001 als freelance copywriter, scenarioschrijver, informatiearchitect en marketing- en communicatieadviseur. Door zijn achtergrond schreef, regisseerde en produceerde hij heel wat bedrijfsfilms en gesponsorde programma's voor de regionale zenders. Hij is docent scenarioschrijven sinds 2004.


Meer info: http://www.arts.kuleuven.be/home/gpv/schrijven/pssb

Meer info (pdf): http://www.arts.kuleuven.be/home/gpv/schrijven/Basiscursus%20scenarioschrijven.pdf

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.