De macht van de taal en de taal van de macht (conferentie)

VIOT 2014 over de macht van de taal en de taal van de machtVan dinsdag 16 tot donderdag 18 december 2014 wordt in Leuven de dertiende VIOT-conferentie gehouden. VIOT staat voor Vereniging voor Interuniversitair Overleg Taalbeheersing en wil de belangen behartigen van taalbeheersers die werkzaam zijn aan Nederlandse en Vlaamse universiteiten en zich bezighouden met onderzoek op het gebied van de taalbeheersing. Het thema van de conferentie in Leuven is "De macht van de taal / De taal van de macht".

"Bij taalbeheersing wordt de taal vaak ingezet en bewerkt om op een zo efficiënt mogelijke manier een specifiek doel te bereiken. Die "beheerste" taal betekent dus macht, want ze genereert een groter effect dan het geval is wanneer de taal niet op weloverwogen wijze ingezet wordt."

"Daartegenover staat het taalgebruik van de machtigen van deze aarde. Wat kenmerkt dat taalgebruik? Welke strategieën worden gehanteerd, en op welke momenten wordt ervan gebruikgemaakt? Hoe is de taal van de macht veranderd in de loop der jaren? Welke rol spelen de veranderende media daarin? Die en nog veel meer vragen hopen we ook aan bod te zien komen tijdens het komende VIOT-congres."

Jef Verschueren, Sarah Scheepers en Jeff Bezemer zijn al bevestigd als plenaire sprekers.

De uiterste datum voor het indienen van een abstract is 1 mei 2014.

 

Meer info bij Dorien Van De Mieroop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: www.arts.kuleuven.be/ling/viot2014

Meer info: www.viot.nl

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.