Antwerps eredoctoraat voor wereldautoriteit gemeenschapstolken

Eredoctoraat UAntwerpen voor Sandra HaleOp woensdag 2 april 2014 reikt de Universiteit Antwerpen haar eredoctoraten uit. Vier internationale topwetenschappers mogen zich dan eredoctor van de UAntwerpen noemen. Een van hen is prof. dr. Sandra Hale, wereldautoriteit op het vlak van gemeenschapstolken.

 

Sandra Hale werkt aan de University of New South Wales in Australië. Zij is een autoriteit op het vlak van gemeenschapstolken (medisch tolken, gerechtstolken en sociaal tolken).

Op donderdag 3 april geeft prof. Hale een masterclass over de uitdagingen waarmee gemeenschapstolken in hun werk te maken krijgen, onder meer door de vele cross-culturele verschillen: "Interpreting culture: The challenges faced by community interpreters".

Sandra Hale is de auteur van twee standaardwerken. Een over gerechtstolken: The discourse of court interpreting (paperback: 9789027224354) en een over sociaal tolken: Community interpreting (paperback: 9781403940698).

Promotor van eredoctor Hale is prof. dr. Aline Remael.


Meer info: www.uantwerpen.be

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.