Stedelijke meertaligheid in de EU (4/4, Brussel)

Stedelijke meertaligheid in de EUOp vrijdag 4 april 2014 wordt in Brussel een wetenschappelijk symposium over stedelijke meertaligheid in de Europese Unie gehouden: "Urban multilingualism in the European Union: Bridging the Gap between Language Policies and Language Practices".

Het symposium nodigt onderzoekers uit verschillende domeinen uit om samen na te denken over de relatie tussen taalbeleid en taalpraktijk in de publieke sector (onderwijs, overheidsdiensten, gezondheidszorg).

Steeds meer steden in Europa denken na over taalbeleid. Met dat beleid willen ze de talige superdiversiteit waarmee ze geconfronteerd worden en die het gevolg is van de toenemende migratie in goede banen leiden. Van een probleem proberen ze een troef te maken. Maar de supertaaldiversiteit op het grootstedelijke terrein wil al eens botsen met het taalbeleid dat de nationale overheid heeft uitgestippeld. Hoe geef je bijvoorbeeld aan meertalige kinderen meertalig onderwijs als van de nationale overheid alleen eentalig onderwijs mag?

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.