12 juni 2014, Brussel: The Value of Language

Op 12 juni 2014 vindt in Brussel de eerste editie van de gebruikersconferentie “The Value of Language” plaats, een eendaagse conferentie met de waarde van taal als centraal thema: waarde gecreëerd m.b.v. taalproducten, taaldiensten, taalexpertise, taalonderzoek, enz.

Het concept is eenvoudig. Gebruikers van taaldiensten en taalproducten demonstreren:
• hoe ze een taaldienst of taalproduct concreet gebruiken én
• hoe ze er waarde mee creëren voor zichzelf, hun organisatie, de samenleving, enz.


Vooraankondiging & oproep voor sprekers en presentaties

Zend uw bijdrage in. Op “The Value of Language” kunt u als gebruiker uitgebreid laten zien wat u precies doet met het taalproduct, de taaldienst of de taalgerelateerde expertise die u hebt aangeschaft.

Uw presentatie mag technisch zijn, zolang u maar toont hoe u precies door het gebruik van het product, de dienst of de expertise die u in huis hebt gehaald, meerwaarde creëert voor uzelf of uw organisatie of uw processen of de samenleving, enz.

 

Waarde demonstreren
Ook demonstraties van creatieve vormen van hergebruik, recyclage of zelfs oneigenlijk gebruik van bestaande taalproducten en taaltechnologieën zijn welkom.

Verder kunnen ook ideeën voor nieuwe toepassingen en nieuwe technologieën aan bod komen.

Ook voor het gebruik van taalgerelateerde methoden, concepten en ander immaterieel goed zoals deontologieën, kwaliteitslabels en normen heeft de conferentie graag aandacht.

Bijzondere aandacht wil de conferentie hebben voor gebruik van taalproducten en -diensten die kwaliteit toevoegen, veiligheid, zekerheid of comfort verhogen, kosten verlagen, productieprocessen optimaliseren, time-to-market verkorten en de economische of sociale positie van de gebruiker verbeteren.

“The Value of Language” biedt ook een forum aan gebruikers die laten zien hoe ze waarde creëren met inzichten uit (toegepast) taalonderzoek.

“The Value of Language” verwelkomt alle mogelijke gebruikers van alle mogelijke taalproducten en taaldiensten.
Het conferentieprogramma zal thematisch worden gestructureerd aan de hand van de ingediende bijdragen.


Geef uw bijdrage vorm
Uw bijdrage kan de vorm hebben van een korte of langere presentatie, demonstratie, workshop, praatje of panelgesprek.

U kunt uw voorstel of een samenvatting van uw bijdrage in het Engels, Frans, Nederlands of Duits inzenden. Tijdens de conferentie mag u uw bijdrage in om het even welke Europese taal leveren.

Zend uw bijdrage per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen op korte termijn contact met u op.

Download “The Value of Language” Oproep voor sprekers en presentaties (PDF)

 

Expo
Aan het conferentieprogramma is een expo met stands gekoppeld waar ontwikkelaars en leveranciers van taaldiensten en taalproducten bijkomende informatie kunnen verstrekken.

Doelgroep
“The Value of Language” richt zich tot iedereen die beroepsmatig geïnteresseerd is in taaldiensten en taalproducten, meer inzicht wil in het goede gebruik ervan én er (nog) veel meer uit wil halen.

Plaats
De conferentie vindt plaats op de Campus Brussel van de KU Leuven (Warmoesberg 26 in 1000 Brussel). Dat is op wandelafstand van het treinstation Brussel-Centraal.

 

Registratie
Alle deelnemers - ook de sprekers - moeten zich registreren via de website www.thevalueoflanguage.eu
Registreren is mogelijk van 17 februari tot 31 mei 2014.

Meer informatie op de conferentiewebsite: www.thevalueoflanguage.eu

 

“The Value of Language” is een initiatief van De Taalsector in een samenwerking met KU Leuven, Campus Brussel (HUB) als exclusief academisch partner.
  

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.