Twee nieuwe publicaties bij tekom: Kengetallen en DITA

 

Kengetallen voor de technische communicatie

Tekom, de Duitse vakvereniging voor technische communicatie en informatieontwikkeling, publiceert een nieuwe, praktische leidraad voor de technische communicatie: "101 Kennzahlen für die Technische Kommunikation".

 

Deze publicatie (300 blz.) is bedoeld als naslagwerk voor managers en leidinggevenden in de technische communicatie en vertaling die met kengetallen willen of moeten werken. Kengetallen zijn cijfers waarmee men resultaten, competenties en meerwaarde voor de organisatie zichtbaarder kan maken voor zichzelf en voor anderen. De idee is dat men projecten ook efficiënter kan beheren als er kengetallen voorhanden zijn. Tekom heeft een model ontwikkeld met 101 zulke kengetallen.

 

ISBN: 3-7950-4410-3

 

DITA

Een andere recente leidraad die bij tekom is verschenen, is "DITA in der Technischen Kommunikation - eine Entscheidungshilfe". DITA (Darwin Information Type Architecture) is een "nieuwe" informatiestructuur die de voorbije paar jaren bij sommige technische communicatoren groot enthousiasme heeft gewekt, maar bij anderen met heel gemengde gevoelens is ontvangen. De markt twijfelt en iedereen zit naar iedereen te kijken.

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.