Ad Rem publiceert vertaalspecial

Ad Rem vertaalspecialHet zesde en laatste nummer van de jaargang 2012 van Ad Rem is integraal gewijd aan de vertaling. Ad Rem is het tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC).
In deze vertaalspecial (20 blz.) is er aandacht voor het metier van het vertalen en de kwaliteiten die van de vertaler worden gevraagd. Verder zijn er artikels over het zoeken van een goede vertaler, over de briefing als basis voor een geslaagd vertaalproject, over het specifieke karakter van technisch vertaalwerk en websitelokalisatie, over de recente ontwikkelingen op het vlak van vertaaltechnologie, over het reviseren van (vertaalde) teksten, en ten slotte ook over verschillende aspecten van de kwaliteitsevaluatie. De artikels in de vertaalspecial "Lost in Translation" zijn van Sylvain Dieltjens, Bart Mylemans, Ruben Peeters, Hendrik Kockaert, Marleen Vanistendael, Vincent Vandeghinste en Winibert Segers.

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.