Vertaalmarkt blijft groeien met dubbele cijfersOndanks de crisis blijft de markt voor vertaal- en tolkdiensten en ondersteunende technologieën wereldwijd met dubbele cijfers groeien. Common Sense Advisory, een Amerikaans adviesbureau dat gespecialiseerd is in de vertaalsector, berekende dat de sector aan een ritme van ruim 12 procent per jaar groeit. De totale markt is volgens Common Sense Advisory ondertussen 27 miljard euro waard. De trendmatige ontwikkelingen zijn belangrijk te noemen.

Al sinds 2005 publiceert Common Sense Advisory jaarlijks een studie die de vertaalmarkt in kaart brengt. Volgens het adviesbureau boekte de sector in 2011 een gestage groei en zijn de verwachtingen voor 2012 nog beter. Chief Research Officer Nataly Kelly: "De algemene beschikbaarheid van online automatische vertaling heeft de vraag naar kwalitatief hoogwaardige menselijke vertaling niet doen afnemen. Integendeel. Vertaaltechnologie lijkt te fungeren als een katalysator die nog meer vraag naar menselijke vertaling genereert."

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.