Studiedag over het Duits als rechtstaal in BelgiëDe Duitstalige Gemeenschapsregering organiseert op zaterdag 9 juni in Eupen een studiedag over Duitstalige terminologie voor Belgisch recht: "Drei Sprachen - ein Recht. Terminologie als Faktor der Rechtssicherheit in Belgien".

De wetten en het recht worden steeds ingewikkelder en de rechtstaal absorbeert steeds meer vaktaal uit andere domeinen. Om elkaar te blijven verstaan moeten we in eenduidige termen spreken. Eenduidige terminologie komt echter niet vanzelf tot stand; het verzamelen, vastleggen, controleren, ordenen en verspreiden van goede termen is een kwestie van goed management. Daarvan is men zich in de Duitstalige Gemeenschap van België terdege bewust. De Belgisch-Duitse terminologie en bij uitbreiding de Duitse rechtstaal voor de Belgische context komt er niet uit de lucht vallen. Om het belang van een goede terminologie voor de rechtszekerheid van de Duitstalige Belgen te onderstrepen, organiseert de Duitstalige Gemeenschap een studiedag.

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.