Ook vertaalopleiding Lessius sleept Europees kwaliteitslabel in de wacht

Ook vertaalopleiding Lessius sleept Europees kwaliteitslabel in de wachtDe masteropleiding vertalen van het departement Toegepaste taalkunde van de Lessius Hogeschool (Antwerpen) mag toetreden tot het European Master's in Translation (EMT) Network, het selecte EU-netwerk van vertaalopleidingen met een kwaliteitslabel. Dat maakte het directoraat-generaal Vertaling (DGT) van de Europese Commissie bekend. Het EMT-kwaliteitslabel wordt toegekend aan onderwijsprogramma's die voldoen aan specifieke kwaliteitsnormen voor de opleiding van vertalers op masterniveau.

De vertaalopleiding van de Hogeschool Gent mocht bij de eerste selectieronde in 2009 al toetreden tot het EMT-netwerk, dat als een belangrijk en prestigieus kwaliteitslabel wordt beschouwd. Ook de vertaalopleidingen van het Institut Libre Marie Haps (ILMH - Brussel) en het Institut Supérieur de Traducteurs et Interprètes (ISTI - Brussel) waren sinds 2009 lid van het netwerk. Daarmee hebben vier Belgische vertaalopleidingen het EMT-kwaliteitslabel verworven. De volgende selectieronde is voor 2014 gepland.

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.