Schrijfadviesboek van Leen Pollefliet is Best Vormgegeven Boek 2011

Schrijfadviesboek van Leen Pollefliet Best Vormgegeven Boek 2011Het handboek "Schrijven: van verslag tot eindwerk - do's & don"ts" is bekroond met de prijs voor het Best Vormgegeven Boek 2011 in de categorie schoolboeken. Het boek is van de hand van Leen Pollefliet. De vormgever is Gino De Potter (Le Pur et l"Impur) en Herr Seele illustreerde en zorgde voor de cover. Het boek is uitgegeven bij Academia Press (Gent).

De Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV) bekroont met de prijs voor het Best Vormgegeven Boek, de vroegere Plantin-Moretusprijs, jaarlijks het mooist uitgegeven boek of werk in een aantal categorieën. De prijs gaat naar een publicatie die opvalt door haar "verzorgde en originele vormgeving, typografie, illustratie en grafisch-technische productie".

Over het schrijfadviesboek "Schrijven van verslag tot eindwerk. Do's and don"ts" van Leen Pollefliet zegt de jury onder meer: "Bij dit werk hebben auteur, illustrator, vormgever en uitgever een meer dan geslaagde poging ondernomen om ernst en leesplezier met elkaar te verzoenen. Bij het maken van het boek werd duidelijk aan de studenten gedacht. Goed! Ook de cover is uitstekend. Je ziet meteen dat het boek "anders" is. Je verwacht niet meteen een dergelijke verpakking voor een educatief boek zoals dit. Geen typische cover, dat is het minste wat je kan zeggen."

Het boek van Leen Pollefliet wordt nog tot 13 juni samen met de bekroonde boeken uit de andere categorieën getoond in een tentoonstelling in het Design museum in Gent.

"Schrijven: van verslag tot eindwerk" (242 blz.) is een handleiding voor de student die een uitgebreid verslag, een masterproef of afstudeerwerk moet schrijven. Het boek is opgevat als een praktisch naslagwerk en behandelt onder meer de vragen: Hoe begin je te schrijven? Wat zijn de verplichte onderdelen? Hoe breng je structuur aan in je ideeën? Wat zijn de juiste stijl en toon? Hoe moet je refereren aan elektronische en niet-elektronische werken? Welke vormgeving is verplicht? Welke opmaak is gewenst?

Een eerste bijlage behandelt vaak voorkomende spellingsproblemen en biedt schrijvende studenten extra ondersteuning. Een tweede bijlage bevat een checklist voor een kwaliteitsvol eindwerk.

Leen (Kathleen) Pollefliet is licentiate Germaanse filologie (Duits-Engels) en doceert communicatie aan studenten toegepaste ingenieurswetenschappen, biowetenschappen en landschapsarchitectuur van de Hogeschool Gent. Ze geeft ook workshops over schrijven en presentatietechnieken aan andere hogescholen. Ze begeleidt al meer dan 20 jaar studenten bij hun eindwerk.

ISBN: 978-903821610-2


Meer info: www.leenpollefliet.be


Meer info: www.academiapress.be/schrijven-van-verslag-tot-eindwerk.html


Meer info: www.debestvormgegevenboeken.be


Meer info: http://design.museum.gent.be/NL/in-de-kijker.php


(dd - 1/6/2011)

----

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.