Google Translator Toolkit, een belangrijke nieuwkomer op de vertaalmarkt

Google Translator Kit, een belangrijke nieuwkomer op de vertaalmarktHebt u al een proefritje gemaakt met uw nieuwste concurrent?

Google is het snelst groeiende bedrijf van de wereld. De missie van Google is eenvoudig en helder: alle informatie toegankelijk maken voor iedereen. En taal mag daarbij geen barrière zijn. Bij Google zijn ze vast van plan de taalbarrière te slopen. Tot nu toe zette het bedrijf voor dat sloopwerk vooral zijn op statistiek gebaseerde automatische vertaalcomputer in. Eerst stand-alone, daarna ingebed in een groeiend aantal toepassingen (van Gmail over Google Reader tot Google Toolbar).

Maar daar komt nu verandering in. Met de Google Translator Toolkit nodigt Google de mens met zijn vertaalgeheugen uit om team te vormen met de vertaalmachine. De mogelijkheid bestaat dat dit op relatief korte termijn een gigantisch vertaalgeheugen oplevert dat toegankelijk is voor iedereen; voor amateurs, voor professionele vertalers én voor de vertaalmachine van Google.

Wat Heeft Google Gedaan? En u, wat doet u ermee?

Registreer om meer te lezen …

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.