Taal en ICT een geslaagd huwelijk?Hoe kun je je NT2-lessen nog krachtiger maken met apps, smartphones, tablets en andere (mobiele) technologie?

Het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van de KU Leuven wijdt er op dinsdag 20 november 2018 in Leuven een workshop aan.

 

In deze workshop met de titel "Taal en ICT: een geslaagd huwelijk?" leren NT2-docenten (mobiele) technologie functioneel en taakgericht inzetten in hun onderwijspraktijk.

Hoe kun je met apps de interactie stimuleren? Hoe kun je er meer levensechte taken mee realiseren? En verder: hoe kun je ICT gebruiken om te differentiëren? Kun je met ICT meer procesgerichte feedback geven aan je cursisten? Welke kansen biedt ICT voor buitenschoolse opdrachten? Hoe kun je als NT2-docent ook bij lagergeschoolden aan digitale en talige competenties werken?

Alle informatie over deze workshop is via onderstaande link te raadplegen.


Centrum voor Taal en Onderwijs

Het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) biedt expertise rond diverse aspecten van taalonderwijs, onder andere rond taalvaardigheidsonderwijs Nederlands, omgaan met meertaligheid in het onderwijs, NT2-onderwijs aan anderstaligen, taalbeleid, taal in de niet-taalvakken, taakgericht taalonderwijs, evaluatie van taalontwikkeling. Het CTO is verbonden aan de letterenfaculteit van de KU Leuven.

De workshops die het CTO aanbiedt, presenteren onderzoeksresultaten op een toegankelijke manier aan iedereen die wil werken aan kwaliteitsvol taalonderwijs en taalbeleid.

Het nieuwe vormingsaanbod van het CTO voor het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019 staat nu online. Meer dan 100 workshops rond taal en onderwijs, waarvan een derde open aangeboden wordt op een vaste datum. Daarnaast komt het CTO met meer dan 40 workshops op aanvraag ook in uw organisatie.


Taal en onderwijs?

Een greep uit de thema's die in de workshops van het Centrum voor Taal en Onderwijs aan bod komen: aan de slag met anderstalige nieuwkomers in de reguliere klas, anderstalige nieuwkomers alfabetiseren, beter lezen en schrijven, een taalbeleid in jouw opvanginitiatief: hoe begin je er aan?, hoe stimuleer je geletterdheid in niet-talige vakken?, ICT als hefboom voor je (taal)onderwijs, interactieve werkvormen in de NT2-klas, functioneel werken aan begrijpend lezen, functioneel werken binnen de OKAN- en NT2-klas, krachtig materiaal voor anderstalige nieuwkomers, inspelen op laagtaalvaardige leerlingen door middel van krachtige materialen, positief omgaan met meertaligheid, positief omgaan met meertaligheid bij jonge kinderen, stille kleuters meer aan het woord, taalbeleidsexpert basisonderwijs of secundair onderwijs, taalstimulerend handelen buiten de NT2-les, werken aan taal- en woordenschatontwikkeling in de kleuterschool, werken aan woordenschatontwikkeling in de lagere school ...

 

Meer info bij Mie Sterckx (tel. 016 32 53 58 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: http://www.cteno.be/www_cteno/index.php?idWp=181&lbl[]=55&dos=1215

Meer info: http://www.cteno.be/www_cteno/index.php?idMenu=208

Meer info: www.cteno.be