Begeleiding voor ouders die (meer)talig willen opvoeden

Code biedt begeleiding aan ouders die meertalig willen opvoedenEen kwaliteitsvol taalaanbod is belangrijk voor de ontwikkeling van de moedertaal maar ook voor de ontwikkeling van andere talen bij kinderen. Dat staat vast. Maar hoe zorg je als ouder voor een taalaanbod van goede kwaliteit? En als je kind meertalig opgroeit? Hoe creëer je een rijke taalomgeving? Het Antwerpse expertisecentrum Code heeft daarover een begeleiding voor ouders uitgewerkt.

De begeleiding die het expertisecentrum Code biedt, heeft de vorm van een reeks interactieve sessies, die zowel afzonderlijk als in hun geheel bij te wonen zijn. In deze sessies worden ouders bewuster gemaakt van de moedertaal en het belang van de moedertaal, krijgen ze meer inzicht in de (meertalige) taalontwikkeling van het kind en leren ze hoe ze een rijke taalomgeving aan het kind kunnen aanbieden.

Het expertisecentrum Code organiseert momenteel een reeks open sessies. Daarnaast biedt het centrum de begeleiding ook op locatie aan voor kleine groepjes ouders. Individuele begeleiding rond vragen over meertaligheid en meertalig opvoeden is bij Code ook mogelijk.


Code is het multidisciplinaire expertisecentrum van Thomas More (vroeger Lessius) voor dyslexie en dyscalculie, ADHD en ASS, taal en taalontwikkelingsstoornissen, en meertaligheid. Het centrum is verbonden aan de opleidingen logopedie en audiologie, en toegepaste psychologie. Het wil een brug slaan tussen wetenschappelijk onderzoek, hulp- en dienstverlening.


De sessies voor ouders rond meertalig opvoeden worden begeleid door Eline Liekens. Eline Liekens is master in de logopedie en expert in de diagnostiek van taalontwikkelingsstoornissen, dyslexie en dyscalculie. Naast haar activiteiten op Code werkt ze als zelfstandig logopediste.

Op de website van Code is uitgebreider informatie over de begeleiding te raadplegen.


Meer info bij Eline Liekens (tel. 03 241 08 09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Meer info: www.codelessius.eu


Meer info: www.codelessius.eu/expertisegebieden/taal_en_taalontwikkelingsstoornissen/begeleiding


(dd - 14/3/2013)

 

 

 

Aanvullende gegevens