Nieuw Technisch Woordenboek voor het Bouwbedrijf

Technisch Woordenboek voor het BouwbedrijfOnder redactie van Tom Venstermans is bij de Confederatie Bouw (Brussel) het nieuw Technisch Woordenboek voor het Bouwbedrijf verschenen. Dit vertaalwoordenboek Nederlands-Frans en Frans-Nederlands bundelt 40.000 trefwoorden met meer dan 100.000 onderliggende termen en begrippen.

 

De eerste editie van dit woordenboek voor de bouwsector dateert van 1960 en was van de hand van Jan Venstermans. Diens kleinzoon Tom Venstermans voegde de voorbije drie jaar met de steun van enkele vertalers en tolken uit de sector meer dan 5000 nieuwe trefwoorden toe aan de vorige editie van 2008. De nieuwe termen komen naar verluidt vooral uit de Technische Voorlichtingen, onderzoeksrapporten en andere publicaties uit de bouwsector.

De editie 2016 is een volledig nieuwe elektronische uitgave. Ze is te koop in de e-shop op de website van de Confederatie Bouw.

Niet-leden van de Confederatie Bouw kunnen de uitgave voor 99 euro (excl. btw) downloaden, installeren en gedurende 12 maanden gebruiken. Updates worden automatisch ingeladen.

Confederatie Bouw
De Confederatie Bouw is de overkoepelende werkgeversorganisatie voor de bouw voor heel België. Zij verenigt ruim 15.000 ondernemingen uit de bouwsector: zelfstandigen, KMO’s en grote ondernemingen. De Confederatie Bouw verdedigt de sectorbelangen, biedt haar leden een grote waaier aan diensten aan, toont de meerwaarde van haar leden en hun vakmanschap, organiseert infosessies, workshops en specifieke vakopleidingen en talrijke netwerkevenementen. En bundelt alle kennis over bouwzaken en vertaalt die in begrijpelijke en toegankelijke taal.

 

Meer info: http://www.confederatiebouw.be/nl-be/eshop/eshop/wobodico.aspx

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.