Mijn kind leert een andere taal

Mijn kind leert een andere taal.Bij de uitgeverijen Lannoo (Tielt) en Van In (Lier) is in co-uitgave het boek "Mijn kind leert een andere taal" verschenen. Het boek is van de hand van Wilfried Decoo. "Kinderen leren gemakkelijk een vreemde taal, zo beweren velen. Maar is dat ook zo? Dit boek beschrijft waar kinderen tegenaan lopen als ze een andere taal leren en hoe je ze hier als ouder mee kunt helpen.

Het boek laat zien hoe je taalonderricht kunt aanpassen aan de persoonlijkheid van je kind, hoe je het beste verder kunt bouwen op de lessen op school én hoe je de oefeningen leuk en speels kunt houden."

 

Dit boek is niet alleen voor ouders interessant, maar ook voor leerkrachten en bij uitbreiding voor iedereen die een vreemde taal leert. Het boek is een praktische gids die concrete vragen behandelt: Hoe organiseer ik de leertijd van mijn kind? Hoe kan ik de leertechniek verbeteren? Hoe leert mijn kind zelfstandig leren? Hoe bereidt mijn kind zich het beste voor op een toets?

Voorts komen in het boek ook woordenschat, grammatica en de verschillende taalvaardigheden aan bod. Ook aspecten als motivatie, taalangst, dyslexie, betrokkenheid en vlotheid worden behandeld.

Voor ongeduldige ouders die hun kind los van de school op weg willen zetten naar meertaligheid is er een apart hoofdstuk met raad en suggesties over "vroeg beginnen".

 

Wilfried Decoo doceert didactiek en linguïstiek aan de Universiteit Antwerpen (UA) en de Brigham Young University in de VS, en is verbonden aan Linguapolis, het instituut voor taal en communicatie van de UA. Hij is een gezaghebbend taalpedagoog.

 

ISBN: 978-90-209-7618-2

 

Meer info: www.lannoo.be

 

Meer info: www.vanin.be

 

(dd - 3/9/2008)

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.