voka verkoopt blccVoka West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant verkopen hun participatie van respectievelijk 62% en 8% in B2B-taalopleider BLCC (Business Language and Communication Centre, Kortrijk). De koper is Crescent nv, waarvan Eric Van Zele (ex-CEO van Barco en ex-manager van het jaar) hoofdaandeelhouder is.

De overige 30% van de aandelen blijft in handen van KU Leuven. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

 

Kathleen Heireman, CEO van BLCC, zegt over de overname: "Voka en BLCC zullen zeker nauw blijven samenwerken. Maar ik ben bijzonder blij dat wij een aandeelhouder hebben kunnen aantrekken met zo’n succesvol palmares. Crescent nv is met Eric Van Zele de gedroomde shareholder om het strategisch plan dat voorligt te helpen waarmaken."

Eric Van Zele, hoofdaandeelhouder van Crescent nv, verklaart: "Vanuit een brede visie op end-to-end geïntegreerde IoT (Internet of Things) systemen en de doelstelling die op de markt te kunnen aanbieden, was het voor Crescent zeer zinvol om ook e-learning & training in zijn investment portfolio op te nemen. Met zijn competentieroots in Vlaanderen en in de KU Leuven vertegenwoordigt BLCC een unieke opportuniteit voor ons om brede digitale diensten aan te bieden in binnen- en buitenland."

Professor Piet Desmet, KU Leuven, is overtuigd dat BLCC met Eric Van Zele meer dan ooit de wind in de zeilen zal hebben: "KU Leuven zet via haar Kortrijkse campus stevig in op onderzoek naar educatieve technologie. BLCC laat ons toe de allernieuwste technologie-ondersteunde taalopleidingsconcepten, gebaseerd op toponderzoek naar computer-assisted (language) learning, te ontsluiten voor professionals."

Voka West-Vlaanderen was in 1991 medeoprichter van BLCC omwille van het groeiend belang van talenkennis voor de uitbouw van de buitenlandse activiteiten van haar leden. "Het partnerschap met BLCC is voor Voka West-Vlaanderen altijd heel belangrijk geweest als extra dienstverlening aan haar leden," zegt Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen.

Erwin Ollivier, voorzitter van Voka Vlaams-Brabant voegt daaraan toe: "Voka streeft altijd naar innovatie in haar engagementen naar haar leden toe. Het belangrijke aandeelhouderschap van KU Leuven in BLCC staat daar garant voor, zowel in het verleden als in de toekomst."

 

Meer info: www.blcc.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.