Het postgraduaat Conferentietolken aan de Universiteit Gent biedt vanaf het academiejaar 2015-2016 ook consecutief en simultaan tolken Turks aan.
Prof. dr. Bart Defrancq, die het postgraduaat coördineert: "Dit is een unieke kans om voor deze taal, die meer en meer als conferentietaal gevraagd wordt, een gespecialiseerde tolkopleiding te volgen."
Gent is de enige Vlaamse universiteit die Turks onderwijst in de opleidingen toegepaste taalkunde, master in het tolken, master in het vertalen en master in de meertalige communicatie - en nu dus ook in de postgraduate opleiding Conferentietolken.
De opleiding Conferentietolken richt zich tot studenten met een voldoende voorkennis van het Nederlands en de gekozen talen, die op zoek zijn naar een doorgedreven beroepsgerichte vorming consecutief en simultaan tolken binnen een conferentiecontext.
Iedereen met een master en een uitstekende talenkennis kan de opleiding volgen. Een toelatingsproef test de praktische taalvaardigheid, de formuleervaardigheid en de synthesevaardigheid van de kandidaat en bepaalt of de kandidaat zich in mag schrijven.
De studenten kiezen twee vreemde talen. Voor hun eerste vreemde taal (VT1) hebben ze de keuze uit Duits, Engels of Frans. Voor de tweede vreemde taal (VT2) kunnen ze kiezen uit Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en - vanaf dit academiejaar - Turks. Inschrijven voor een derde taal is mogelijk.
Het postgraduaat Conferentietolken is een initiatief van de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie (VTC), een van de negen vakgroepen in de faculteit Letteren en Wijsbegeerte.
Meer info bij Bart Defrancq (
Meer info: www.vtc.ugent.be/node/12