Alles kla(a)r? 400 valse vrienden tussen Duits en Nederlands (boek)

400 valse vrienden in Alles kla(a)r?Bij Kemper Conseil Publishing (Den Haag) is het boek ‘Alles kla(a)r?’ van Erlijn van Genuchten verschenen. Dit boek wil Nederlandstaligen die Duits spreken en Duitstaligen die Nederlands spreken behoeden voor ‘valse vrienden’.


Valse vrienden of dwaalduiders zijn woorden die in beide talen voorkomen en heel sterk op elkaar lijken, maar die toch iets heel anders betekenen.

In Alles kla(a)r? (304 blz.) beschrijft Erlijn van Genuchten ruim 400 courante valse vrienden tussen het Duits en het Nederlands. Daaronder het beruchte ‘bellen’ (blaffen), ‘Kleinkind’ (kleuter) en ‘Winkel’ (hoek), en werkwoorden als ‘herstellen’ (produceren) en ‘ich habe gekocht’ (ik heb gekookt).

De lemma’s zijn alfabetisch gerangschikt en bevatten naast de vertaling van het trefwoord ook uitdrukkingen, voorbeeldzinnen, weetjes en anekdotes. De uitleg bij de woorden moet helpen de valkuilen te vermijden.

Erlijn van Genuchten studeerde in Utrecht en promoveerde in 2013 aan de Universiteit van Tübingen. Ze werkt op dit moment als IT Security Consultant in Duitsland.

Melita Mulder van Coolduits.nl vindt dit boek "een prettig leesbaar en zeer nuttig naslagwerk" en "een echte aanrader voor wie in het Duits de puntjes op de i en de Umlaut op de juiste a, o of u wil zetten".


ISBN: 9789076542744


Meer info: https://kemperconseil.nl/p/alles-klaar

Meer info: http://www.erlijn.nl

 

(Miet Ooms)

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.