Onderzoek naar de vergelijkbaarheid van taaltests in Europa (aanbesteding)

De Europese Commissie gaat een onderzoek naar de vergelijkbaarheid van taaltests in Europa bestellen.

Het directoraat-generaal Onderwijs en Cultuur van de Europese Commissie kondigt aan een onderzoek naar de vergelijkbaarheid van taaltests in Europa te willen bestellen.

De opdracht die op 21 november 2014 in het Supplement van het Publicatieblad van de Europese Unie is verschenen, omvat "het organiseren van een onderzoek naar de vergelijkbaarheid van nationale beoordelingsmethoden die moeten worden toegepast door geschikte deskundigen, zodat de Europese Commissie de haalbaarheid kan nagaan van de beoordelingen van taalvaardigheden in de lidstaten".

Concreet zijn de taaltests waar het hier om gaat, vreemdetaaltoetsen die in de lidstaten op nationaal of regionaal niveau worden georganiseerd in het secundair onderwijs. Europa wil weten in hoeverre de toetsen vergelijkbaar zijn. Met dat inzicht kunnen de beleidsmakers dan Europa's meertaligheid gerichter promoten en beter opvolgen hoe het in Europa gesteld is met het leren van vreemde talen (bij leerlingen).

De Commissie schat de waarde op 250.000 euro (excl. btw). Het onderzoek moet binnen vijf maanden (vanaf de gunning) af zijn.

De uiterste datum voor het indienen van offertes is 21 januari 2015.


Meer info bij Jan Pakulski (tel. +32 2 299 19 35 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: ted.europa.eu

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.