Schrift in Japan (Steven Hagers)Bij HaEs producties (De Bilt) is het boek "Schrift in Japan" van de hand van de Nederlandse Japanoloog Steven Hagers verschenen. Het gaat om een heruitgave in eigen beheer van een editie die in 2004 bij Amsterdam University Press verscheen. "Schrift in Japan" is zowel in e-boek als in paperback verkrijgbaar.


"Oorspronkelijk afkomstig uit China, hebben de Japanners in de loop van eeuwen een heel eigen gezicht aan hun schrift gegeven. Ondanks zijn complexiteit is het Japanse schrift nog dagelijks in gebruik, en pogingen om het te vereenvoudigen of zelfs geheel af te schaffen hebben tot niet meer dan enkele spellinghervormingen geleid."

In "Schrift in Japan" (104 blz.) vertelt Steven Hagers de ontwikkeling van het Japanse schrift van het ontstaan van inscripties in steen tot tekstverwerking op de computer. Hij heeft aandacht voor de geschiedenis en ontwikkeling van de syllabische schriften, de kunst van het schrijven en de kalligrafie.

"Voor wie meer wil weten over techniek en toepassing van het Japanse schrift is dit boekje onmisbaar."

Steven Hagers studeerde Japanse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Hij heeft twintig jaar ervaring, o.a als universitair docent Japans en wetenschapsvoorlichter. Sinds 2012 runt hij zijn eigen tekst- en redactiebureau HaEs producties (De Bilt). Hij is ook de auteur van de Wat en Hoe taalgids Japan van Uitgeverij Kosmos.


ISBN e-boek: 9789081990110

ISBN paperback: 9789081990127

Meer info: http://www.haes-producties.nl/

Meer info: http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=36892

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.