Iedereen LeestOp 15 oktober 2019 organiseren Iedereen Leest en LINC vzw in het Leuvense Museum M een studiedag ‘Voorlezen aan ouderen’.

Een dag vol inspiratie en praktische tips om een voorleeswerking uit te bouwen in woonzorg- en dienstencentra of bibliotheken.

 

Sommige ouderen zijn door omstandigheden niet meer in staat om zelf te lezen. Hen verhalen voorlezen, creëert een sfeer van ontspanning en geborgenheid en is vaak de aanleiding voor een fijn gesprek.

De studiedag richt zich tot animatoren in woonzorg- en dienstencentra, ergotherapeuten, vrijwilligers, bibliotheekmedewerkers, directieleden en alle andere geïnteresseerden.

In de voormiddag vertelt José Franssen, auteur van het boek ‘Luisteren in je leunstoel, voorlezen aan ouderen’, waarom voorlezen aan ouderen belangrijk is. Herlinde Dely, medewerker kwaliteitszorg bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen komt spreken over ouderen met dementie en historicus Korneel De Rynck, auteur van "Vroeger was alles anders", komt aan de hand van foto's vertellen over het verschil tussen de wereld van toen en die van vandaag.

In de namiddag staan er tal van praktische workshops gepland: voorlezen aan ouderen, hoe doe je dat? Wat kun je voorlezen? Welke methodieken bestaan er: reminisceren met herinneringskoffers, kamishibai (Japans verteltheater), samen lezen met ouderen enz.

Met 160 deelnemers is de studiedag momenteel volzet, maar je kunt je wel nog inschrijven op de wachtlijst.


Meer info over de studiedag ‘Voorlezen aan ouderen’ op de website van Iedereen Leest.

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.