Wintersymposium over wiskunde en taalWaarom zijn wiskundigen goed in taal? Milan Lopuhaä-Zwakenberg (RU) komt erover spreken op het Wintersymposium van het Koninklijk Wiskundig Genootschap. Hij is een van de vier wetenschappers die op het wintersymposium raakvlakken tussen wiskunde en taal zullen belichten.

"Wiskunde en taalkunde kennen fascinerende raakvlakken. De wiskunde kan ons iets leren over taaluitingen. Aan zowel de wiskunde als de taalkunde liggen logische denkpatronen ten grondslag. En natuurlijk wordt wiskunde zelf ook gezien als taal."

 

Het Wintersymposium van het Koninklijk Wiskundig Genootschap heeft op zaterdag 13 januari 2018 in Utrecht plaats. Het thema is wiskunde en taal.

Bevestigde sprekers zijn Frank Veltman, Benno van den Berg, Milan Lopuhaä-Zwakenberg en Rainer Kaenders.
Frank Veltman van het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) komt spreken over de taal der vooroordelen. Zijn collega Benno van den Berg (ook ILLC, UvA) komt spreken over constructieve taal. Milan Lopuhaä-Zwakenberg van de Radboud Universiteit gaat in op de vraag waarom wiskundigen goed zijn in taal. Rainer Kaenders van de Universität Bonn ten slotte zal het hebben over wiskundige taalniveaus en het niveau van wiskundige taal.

Het Wintersymposium van het Koninklijk Wiskundig Genootschap is in de eerste plaats bedoeld voor docenten wiskunde: van docenten in opleiding tot ervaren docenten. Volgens de organisatoren kan het symposium ook voor leerlingen en collega’s in andere vakgebieden interessant zijn. Taaldocenten? "Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Zegt het voort!"

 

Meer info bij Theo van den Bogaart (tel. +31 6 23375306 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: https://www.wiskgenoot.nl/congressen/wintersymposium

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.