Juristencongres over 'Recht en Taal' (25-26 sep 2017 Antwerpen)

Juristencongres Recht en TaalDe Nederlandse en de Vlaamse Juristenvereniging organiseren samen een congres over recht en taal op 25 en 26 september 2017 in Antwerpen.

Update: het congresprogramma is nu online te raadplegen.

 

Het congres "Recht en Taal" is een initiatief van de Nederlandse Juristenvereniging (NJV) en de Vlaamse Juristenvereniging (VJV).

Wie wil overwegen een voorstel voor een voordracht in te dienen, mag het congresthema alvast ruim interpreteren. De organisatoren staan open voor inbreng vanuit verschillende praktijkgebieden (bv. civiel recht, bestuursrecht en strafrecht) en vanuit verschillende wetenschapsgebieden (bv. rechtshistorisch, rechtsmethodologisch en rechtssociologisch). Ter inspiratie: anders- en meertaligheid in de communicatie met het bestuur en de rechter, taal en rechtspraak, interpretatie van juridische begrippen en semantiek, het gebruik van de Engelse taal en de invloed daarvan op nationaalrechtelijke begrippen en vraagstukken.

Abstracts kunnen tot 31 januari 2017 worden ingediend.

 

Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: http://vlaamsejuristenvereniging.be/internationaal-nederlandstalig-juristencongres-recht-en-taal-september-2017/

Meer info: http://vlaamsejuristenvereniging.be/

Meer info: http://njv.nl/

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.