Dubbeldebat over de positie van het Nederlands

Taalunie dubbeldebat over meertaligheid in het onderwijsDe Taalunie organiseert eind september twee publieke debatten over de positie van het Nederlands in de meertalige samenleving (en in het onderwijs in het bijzonder). Op maandag 26 september in Brussel naar aanleiding van de Europese Dag van de Talen, en op vrijdag 30 september op het Drongo Talenfestival in Utrecht.

Meertaligheid is een verrijking en hoeft voor het Nederlands geen bedreiging te zijn, zo luidt het standpunt van de Taalunie. Maar welke positie neemt het Nederlands in een meertalige samenleving (en het onderwijs) in? Of welke positie zou het Nederlands kunnen innemen?

De Taalunie nodigt taalliefhebbers, beleidsmedewerkers en onderwijsgevenden uit om mee te debatteren over meertaligheid in het onderwijs. Het debat duurt twee uur. Het laatste, plenaire deel wordt geleid door Mark Uytterhoeven.

In Brussel vindt het debat plaats naar aanleiding van de Europese Dag van de Talen (EDT), in Utrecht tijdens de eerste dag van het Drongo Talenfestival. De Taalunie organiseert het dubbeldebat samen met het EDT-platform, vleva, EP-Nuffic en Epos. De input wordt meegenomen in een visietekst over meertaligheid die op initiatief van de Taalunie, Epos en EP-Nuffic wordt geschreven.

Meertaligheid: kracht of klacht?

 

Meer info: http://taalunieversum.org/agenda/2933/meertaligheid_kracht_of_klacht/

Meer info: www.taalunie.org

Meer info: www.epnuffic.nl

Meer info: www.vleva.eu

Meer info: www.epos-vlaanderen.be

Meer info: www.drongofestival.nl

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.