900 mensen wonen lancering Dictionair vaan de Mestreechter Taol bij

Dictionair vaan de Mestreechter ToalVorig jaar was de gotische zaal van het stadhuis van Leuven te klein voor de voorstelling van het Leuvens Lexicon. In het stadhuis van Oostende woonden een jaar eerder 450 Oostendenaars de voorstelling van het Oostends Woordenboek bij. In Maastricht zaten er onlangs op een doordeweekse dinsdagavond 900 mensen in de zaal voor de plechtige lancering van mestreechtertaol.nl, de "Dictionair vaan de Mestreechter Taol". Negenhonderd.De Dictionair vaan de Mestreechter Taol is een online vertaalwoordenboek Nederlands-Maastrichts en Maastrichts-Nederlands. Uiteraard met veel woordenschat, maar ook met grammatica (vervoegingen, verbuigingen, enz.), spelling, fonologie, spreekwoorden en gezegdes, een woord van de dag, etymologie, het verhaal van het Maastrichts, enz.

De Dictionair is een samenstelling van Roger Weijenberg van de Stichting Mestreechter Taol en de website en de mobiele apps zijn ontwikkelingen van Ivengi (Maastricht). De Dictionair is verkrijgbaar als app voor iOS en Android.

Ontwikkelaar Ivengi zegt in dit project veel expertise te hebben kunnen toepassen: grote hoeveelheden data doorzoeken, binnen seconden de juiste match maken, alles presenteren in een mooie vormgeving op verschillende schermen en apparaten. Ivengi: "Wat aan de voorkant van de website niet zichtbaar is, is het volledig op maat gemaakte beheersysteem voor de redactie van het woordenboek. Zij kunnen hiermee op zeer eenvoudige wijze woorden toevoegen en correcties doorvoeren."

Mestreechtertaol.nl bevat op dit moment 23702 trefwoorden, 63492 rijmwoorden en 1357 spreekwoorden.

En alles is gratis.


Meer info: http://www.mestreechtertaol.nl/

Meer info: www.ivengi.com

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.